Elzen haardhout van de hoogste kwaliteit met levering aan huis

Ondanks zijn betaalbare prijs behoort elzen haardhout tot het premiumsegment. Het wordt al sinds de oudheid door rijke mensen, vertegenwoordigers van de adel en kooplieden gebruikt. Waarom is het zo goed en waarom wordt het koninklijk haardhout genoemd?

Elzen haardhout

De Els heeft geen uitgesproken kern, wat voor een gelijkmatige verbranding en een hoge warmteafgifte zorgt. Het hout droogt snel, waardoor tijdens de productie kunstmatige verwarming bijna niet nodig is.

Dergelijk hout kan lange tijd worden bewaard zonder zijn oorspronkelijke eigenschappen te verliezen. Als er vocht op elzenhout komt, zal het niet gaan rotten en zal het vanzelf drogen.

Waar wordt het gebruikt?

Dit haardhout kent geen gebruiksbeperkingen en is een volwaardige concurrent voor berkenhout, eikenhout en andere soorten haardhout. De unieke eigenschappen van elzen komen goed tot uiting in:

  • open haarden;
  • houtgestookte sauna's;
  • barbecues en rokershuizen;
  • huishoudelijke kachels;
  • koken op open vuur;
  • reinigen van schoorstenen, leidingen, kachels 

U kunt elzen haardhout voor uw huis, vakantiehuis, restaurant, sauna, SPA-centrum kopen. Een laag harsgehalte van dit hout heeft een positief effect op de hoeveelheid rook. Dergelijke brandstof rookt praktisch niet, creëert een schone vlam en heeft een stabiele verwarming.

Elzen haardhout van
hoge kwaliteit

Elzen haardhout: eigenschappen

Verbranding gaat gepaard met het vrijkomen van natuurlijke stoffen die nuttig zijn voor de menselijke gezondheid. Biologische oliën, zuren en tannines verrijken zuurstof, helpen het immuunsysteem te versterken en de verspreiding van virussen te voorkomen. Tijdens de ontsteking veroorzaakt elzen haardhout geen branderig gevoel of droogheid van de ogen, evenmin hoest. Het heeft een subtiele, aangename geur. Het aanmaken van sauna, ovens of barbecues, zelfs zonder gebruik van speciale aansteekmiddelen, is makkelijk, waardoor u meer van het proces kan genieten. 

De blauwe vlam met groene accenten is een blikvanger en geeft een rustgevend effect. Door de afwezigheid van sterke rook kunt u genieten van het spel van licht en schaduw in uw open haard. De homogene structuur zonder kern brandt soepel, zonder knalgeluid en explosies, waardoor het terechtkomen van vonken op uw interieur uitgesloten is. Elzen haardhout voorkomt de vorming van verstoppingen en de vernauwing van de doorgangen door aanhechting van roet. Elzenhout wordt vaak afwisselend gebruikt met berkenhout en dennenhout, waardoor de levensduur van de verwarmingsapparatuur wordt verlengd.

In onze online haardhoutwinkel kunt u diverse loofhout soorten kopen. U kunt zeker zijn van een hoge calorische waarde en de milieuvriendelijkheid van onze producten.

Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.