Het is de tijd van het jaar, lekker lang in de tuin blijven zitten onder het genot van een haardvuur. Wellicht heeft u een mooie ingebouwde haard in de tuin of heeft u een korf neergezet, de sfeer van het vuur komt altijd ten goede. Er zijn talloze verschillende soorten haardhout beschikbaar die u hiervoor kunt gebruiken. Berken haardhout is bijvoorbeeld erg populair tegenwoordig en dit heeft verschillende redenen. Berken haardhout is eigenlijk altijd van uitstekende kwaliteit, het heeft een hoge warmtegeleiding en wordt verkocht voor een goede prijs. Voor ieder vuur wat u van plan bent te maken is berken haardhout zeer geschikt.

Kwaliteit berken haardhout

We kunnen wel stellen dat berken haardhout een van de beste houtsoorten is die u op dit moment kunt krijgen. De dichtheid van het hout, de warmteoverdracht en de veelzijdigheid zorgen ervoor dat berken haardhout erg populair is en ook functioneel. Niet alleen in de zomer kunt u berken haardhout goed gebruiken om vuur te maken, ook in de winter is het erg populair. Berken haardhout wordt ook niet alleen gebruikt om voor te maken voor de warmte of de gezelligheid. Soms wordt het zelfs gebruikt om op te koken. Met deze houtsoort kunt u zelfs kosten besparen, omdat de kwaliteit erg goed is en in balans met de prijs die u ervoor betaald.

berken haardhout

Stoken met berken haardhout

Belangrijk om te weten is dat berken haardhout direct geschikt is voor gebruik, mits het droog is. Deze houtsoort heeft namelijk een optimaal vochtgehalte. Ook kunt u het wel tot drie jaar opslaan! Wanneer u voldoende ruimte heeft kunt u dus voor een langere tijd berken haardhout inslaan. Als u namelijk grotere hoeveelheden haardhout besteld kunnen kortingen van toepassing zijn. Berkenhout is ook zeer geschikt voor open haarden en vuurkorven. Het kan echter ook gebruikt worden voor vuur om op te koken. Om de temperatuur snel omhoog te brengen kunt u het beste gebruikmaken van een aanmaakblokje of aanmaakhout. Zorg ervoor dat het hout op de zijkant in het vuur wordt gelegd. Op deze manier vat het hout het snelste vlam.

Koken met berken haardhout

Er zijn mensen die graag op open vuur koken. Denk bijvoorbeeld aan kachels of ovens die u in de tuin kunt plaatsen om gezellige pizza-avonden te organiseren. Berken haardhout is geschikt om op te koken omdat het een hele schone verbranding heeft. Op deze manier heeft u niet veel vervuiling wat eventueel in het eten terecht kan komen. Wanneer je dus graag op open vuur kookt is berken haardhout zeer geschikt omdat het veel warmte genereert. De aroma’s die tijdens het branden vrijkomen zijn goed voor uw gezondheid.

berken haardhout

De prijs van berken haardhout

Wat u betaalt voor berken haardhout is afhankelijk van het aantal zakken of netten dat u wilt kopen. 20 liter ovengedroogd zilver berken in plastic zak is verkrijgbaar vanaf €4,30. Een netzak van 22 liter ovengedroogd berkenhout is verkrijgbaar vanaf € 4,10.

Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.