Eindeloos sjouwen met haardhout is verleden tijd met haardhout in netten. Wij hebben het hout voor u verzameld in netten. Zo hoeft u niet met losse blokken hout te sjouwen. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten haardhout zoals elzenhout en berkenhout. Het is ovengedroogd hout. Ideaal voor het verbranden in tuinhaarden of een kleinere kamer, omdat het een zoete, aangename geur afgeeft. Onze haardhout in netten zijn verkrijgbaar in 22 liter.

Voordelen van haardhout in netten:

  • Niet meer tillen
  • Makkelijk opbergen
  • Makkelijk te verplaatsen

Soorten haardhout in netten

Haardhout in netten is bij Koophaardhout verkrijgbaar in verschillende soorten hout. Elzen haardhout en berken haardhout zijn twee populaire opties. Elzenhout staat bekend om als eenvoudige brandhout omdat het makkelijk aan te steken is en snel brandt. Berkenhout heeft een aangename geur waardoor het een fijne houtsoort is voor de kachel en de openhaard. De houtblokken van zowel elzenhout als berkenhout zijn zo’n 25 centimeter groot. Makkelijk te verwerken dus. De blokken zijn te gebruiken in de open haard, fornuis of grill. Elzenhout is een mix van hardhout blokken. Dit kan alle hardhoutstammen bevatten, zoals elzen en berkenhout. Het kan een mix zijn of het kan allemaal één soort zijn. Berken haardhout zijn zilverberkenstammen die voor veel warmte zorgen. Berken zorgt voor een heldere, levendige vlam in uw kachel.

haardhout in netten

Voordelen haardhout in netten

Het voorval van haardhout in netten is dat u niet meer hoeft te tillen met losse blokken. Daarnaast bezorgen wij het haardhout bij u thuis. Zo hoeft u de deur niet uit om haardhout te kopen. Doordat het haardhout in netten zit, is het bovendien makkelijker op te bergen. Daarnaast kunt u het haardhout makkelijker verplaatsen. Bijvoorbeeld van de schuur naar de kachel in de woonkamer. Een net haardhout bevat ongeveer 12 blokken en weegt tussen de 9 en 10 kilo, afhankelijk van de houtsoort.

Wat is het beste haardhout?

Het beste haardhout is afhankelijk van de toepassing. Wilt u het gebruiken om buiten een vuurtje te maken, op uw grill of BBQ of binnen in de open haard? Door de verschillende kenmerken van hout, brandt iedere houtsoort anders. Zo brandt berkenhout extra schoon en geeft het veel warmte af. Deze houtsoort is daardoor ideaal voor een open haard in huis. Elzenhout brandt sneller en geeft snel warmte af, maar moet ook iets vaker vervangen worden.

haardhout in netten

Hoe lang brandt het hout?

Een veelgestelde vraag is hoe lang het hout ongeveer brandt. Daar is helaas geen eenduidig antwoord op te geven. De brandtijd is van veel factoren afhankelijk. Denk aan luchtvochtigheid, de houtsoort en de brandplek. Reken op het volgende branduren:

  • Elzenhout: ± 1 tot 1,5 uur per blok;
  • Berkenhout: ± 1 tot 1,5 uur per blok.

Berkenhout is een zachte houtsoort afkomstig van de berk. Doordat het een zachte houtsoort is, brandt het sneller. Bovendien heeft berkenhout een mooi vlammenspel. Elzenhout is, net als berkenhout, een zachte houtsoort. Elzenhout brandt nog sneller en makkelijker dan berkenhout waardoor het de ideale houtsoort is voor beginnende stokers. Daarnaast geeft elzenhout een fijne geur af.

Haardhout bestellen

Haardhout is ideaal in de winter, maar ook aan het begin of einde van de zomer. Met vrienden in de tuin genieten van een vuurtje, tijdens een strenge winter lekker voor de open haard huis of uw eten grillen op de BBQ. De mogelijkheden met haardhout zijn eindeloos. Bij Koophaardhout.nl kunt u eenvoudig haardhout in netten bestellen. Haardhout is bij ons verkrijgbaar per 3, 15, 30, 48 en 60 zakken. Als u voor 12:00 uur bestelt, wordt het de volgende werkdag verzonden. Daarnaast verzenden wij al onze bestellingen gratis. Direct haardhout in netten kopen

Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.