Haardhout van elzenhout - gedroogd haardhout kopen, inclusief levering

Elzenhout is hout afkomstig van de els. Doordat deze boomsoort snel groeit, wordt het hout zacht. Het voordeel van een zachte houtsoort is dat het snel ontbrandt. Dit is dan ook de belangrijkste eigenschap van elzenhout. Haardhout van de els wordt niet voor niets koninklijk haardhout genoemd. Belangrijke kenmerken van ovengedroogd elzenhout:

  • Zachte houtsoort
  • Snel en gemakkelijk aan te steken
  • Mooi vlammenspel
  • Minimaal 1 à 2 blokken stokken
  • Perfect voor kleinere kachels en haarden
  • Ideaal de beginnend stoker

Stoken met elzenhout

Elzenhout is een van de beste en makkelijkste houtsoorten om mee te stoken. Met slechts een paar blokken maakt zelfs de beginnende stoker makkelijk een vuurtje aan. Elzenhout is namelijk een snel ontbrandende houtsoort. Daarnaast heeft elzenhout een mooi vlammenspel en een fijne geur. Zo creëert u snel een aangename sfeer in huis of de tuin. Doordat het zo snel ontbrandt, is elzenhout ook geschikt voor de kleinere kachels en harden.

elzenhout

Elzenhout openhaard

Het elzenhout dat u bij Koophaardhout koopt, is ovengedroogd. Hierdoor is elzenhout, net als berkenhout, makkelijk aan te steken en snel op temperatuur. Bovendien vonkt elzenhout niet, barst het niet, en zorgt het voor een aangename warmte door de gelijkmatige verbranding. Daarnaast is het hout makkelijk te bewerken. Zo kunt u eenvoudige kleinere blokken maken voor een kleine openhaard. Elzenhout is perfect voor de open haard - u kunt genieten van de schitterende groen getinte vlammen, zonder last te hebben van rook of koolmonoxide. Het is onder andere geschikt voor:

  • Ketels voor vaste brandstoffen
  • Ovens
  • Open haarden
  • Kachels

Elzenhout voor de BBQ

De fanatieke BBQ’ers kunnen elzenhout ook gebruiken voor de BBQ. Er zijn namelijk verschillende manieren om te BBQ. U kunt stoken met kolen, maar ook met hout. Daarnaast kunt u gerechten roken met rookhout. Hierdoor tilt u uw BBQ-kunsten naar een hoger niveau en geeft een bijzondere rooksmaak mee. Elzenhout is een geschikte rookhout voor de BBQ. Als u vlees rookt met elzenhout geeft u een zeer zacht, zoet, muskusachtig aroma aan het vlees. Dit is ideaal voor het bereiden van bijvoorbeeld gevogelte (wit vlees), paling, varken, zalm en zeevruchten. U kunt elzenhout in fijne snippers (zaagsel) gebruiken of chunks. Dit zijn grotere blokken hout die je direct tussen de brandende kolen kunt steken. Wilt u uw vrienden en familie verrassen met een heerlijke BBQ? Gebruik dan elzenhout als rookhout!

Gedroogd elzenhout

Wij drogen ons elzenhout is speciale droogkamers, waardoor het de ideale eigenschappen heeft. Droog elzenhout is een van de beste houtsoorten om te stoken, niet alleen voor in huis, maar ook voor in uw hottub of sauna. Een van de beste eigenschappen van elzenhout, is de snelle ontbranding afwezigheid van dampen, rook en roet. Experts raden zelfs aan om houtblokken van de els in - bijvoorbeeld - de kachel te gooien, zodat de schoorsteen vrijgemaakt wordt van aanslag.

elzenhout

Kenmerken Elzen Haardhout

Elzenhout heeft een laag gewicht - 460-540 kg/m3, afhankelijk van de luchtvochtigheid. De warmteoverdracht is ongeveer 2065 kcal/kg. In onze online winkel kunt u haardhout van elzen in verschillende zakken kopen, afhankelijk van uw wensen. Correct geprepareerd haardhout van elzenhout kan maximaal drie jaar in de open lucht worden bewaard en in een droge ruimte maximaal tien jaar. Voor langdurige opslag in de buitenlucht worden de stammen eerst met hooi en vervolgens met folie bedekt. Als u het hout opslaat, moet u regelmatig de staat van de houtstapel van onderaf controleren. Als het hout donker begint te worden, kunt u het niet heel lang meer bewaren.

Elzenhout kopen

Wist u dat er meer dan 30 soorten van deze boomsoort zijn, met allemaal min of meer dezelfde eigenschappen? Op onze website kunt u tegen een betaalbare prijs elzenhout kopen. Om blokken elzenhout op de website te bestellen, kiest u het product dat het beste bij uw wensen aansluit en vult u het bestelformulier in. Houd er rekening mee dat u kunt kiezen voor haardhout in zakken of netten. Over het algemeen leveren we uw hout binnen 2 dagen na het afronden van de bestelling, maar u kunt ook zelf een geschikte datum kiezen.

Andere houtsoorten bij Koophaarhout

Naast elzenhout kunt u bij ons ook terecht voor berkenhout. Deze houtsoort heeft een aangename geur en geschikt voor de kachel en openhaard. Net als elzenhout, heeft berkenhout de eigenschap dat het snel ontbrandt en makkelijk aan te steken is. Daarnaast biedt berkenhout een mooi vlammenspel.

Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.