Haardhout van elzenhout - gedroogd haardhout kopen, inclusief levering

De els is vanwege zijn unieke eigenschappen een zeer geliefde brandstof. Haardhout van de els wordt vaak koninklijk haardhout genoemd.

Wist u dat er meer dan 30 soorten van deze boom zijn, met allemaal min of meer dezelfde eigenschappen? Op onze website kunt u tegen een betaalbare prijs elzenhout kopen.

Droog Elzenhout kopen?

Droog elzenhout is een uitstekende brandstof, niet alleen voor in huis, maar ook voor in uw hottub of sauna. Ook geschikt voor:

  • • Ketels voor vaste brandstoffen;
  • • ovens;
  • • open haarden;
  • • Kachels.

Waarom is het de moeite waard om elzenhout te bestellen? Een van de meest gewaardeerde eigenschappen van elzenhout als brandstof is de afwezigheid van dampen, rook en roet. Experts raden zelfs aan om houtblokken van de els in - bijvoorbeeld - de kachel te gooien, zodat de schoorsteen vrijgemaakt wordt van aanslag.

elzenhout kopen

Bovendien vonkt gedroogd elzenhout niet, barst het niet, en zorgt het voor een aangename warmte door de gelijkmatige verbranding. Elzenhout is daarom perfect voor de open haard - u kunt genieten van de schitterende groen getinte vlammen, zonder last te hebben van rook of koolmonoxide.

Tijdens de verbranding komen daarnaast specifieke stofjes vrij die niet alleen zeer aangenaam ruiken, maar ook lichaam en geest scherp houden en een positief effect op het immuunsysteem hebben.

Elzen Haardhout

Elzenhout heeft een laag gewicht - 460-540 kg/m3, afhankelijk van de luchtvochtigheid. De warmteoverdracht is ongeveer 2065 kcal/kg. In onze online winkel kunt u haardhout van elzen in verschillende zakken kopen, afhankelijk van uw wensen.

Correct geprepareerd haardhout van elzenhout kan maximaal drie jaar in de open lucht worden bewaard en in een droge ruimte maximaal tien jaar. Voor langdurige opslag in de buitenlucht worden de stammen eerst met hooi en vervolgens met folie bedekt.

Als u het hout opslaat, moet u regelmatig de staat van de houtstapel van onderaf controleren. Als het hout donker begint te worden, kunt u het niet heel lang meer bewaren.

Om blokken elzenhout op de website te bestellen, kiest u het product dat het beste bij uw wensen aansluit en vult u het bestelformulier in. Houd er rekening mee dat u kunt kiezen voor haardhout in zakken of netten.

Over het algemeen leveren we uw hout binnen 2 dagen na het afronden van de bestelling, maar u kunt ook zelf een geschikte datum kiezen.

100% in de ovengedroogde mix van hardhoutblokken elzen en berkenhout, vochtgehalte onder 18%

22 liter netzak van een mix ovengedroogd hardhout

vanaf € 4,00
100% Ovengedroogde mix van Hardhout blokken. De gemengde hardhouten zak kan elke in de ovengedroogde hardhoutstammen bevatten, zoals elzen en berkenhout. Het... Toon details
Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.