Houtskool Kopen

Wilt u in de zomer genieten van de barbecue? Dan is goede houtskool een must. Houtskool zorgt namelijk voor temperatuur in je barbecue. Goede houtskool zorgt ervoor dat de gewenst temperatuur sneller bereikt wordt en dat de barbecue langer warm blijft. Wilt u houtskool kopen? Wij helpen u graag.

Houtskool kopen

De meeste mensen gebruiken houtskool om te kunnen barbecueën. Het is een ideaal product. Het is goedkoper dan barbecueën op gas en zorgt bovendien voor de authentieke smaakt. Maar wat is houtskool eigenlijk. Houtskool is niet meer dan verkoold hout. Houtskool brandt daarom niet, maar gloeit. Dit zorgt voor de temperatuur in de barbecue. Daarnaast blijft houtskool erg lang warm. Wilt u houtskool kopen? Let dan goed op de samenstelling. Houtskool moet namelijk aan vastgestelde eisen voldoen. Deze eisen zijn er zodat er geen vreemde stoffen of resten vrijkomen bij het gebruik van houtskool. Al onze houtskool voldoet aan de geldende eisen. Zorg er daarnaast voor dat de houtskool droog is voordat u het gebruikt.

houtskool kopen

Houtskool of briketten?

Veel mensen denken dat houtskool en briketten hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. De meeste mensen gebruiken houtskool (en briketten) voor de barbecue, maar wat is beter? Het verschil zit in het type barbecue. Houtskool brandt sneller en bereikt hogere temperaturen dan briketten, maar brandt hierdoor ook korter. Houtskool is daarom vooral geschikt voor open barbecues. Briketten worden minder heet, maar blijven wel langer op temperatuur. Hierdoor zijn ze geschikter voor dichte barbecues zoals bijvoorbeeld de Green Egg barbecues. De één is dus niet per se beter dan de ander, het is vooral afhankelijk van het gebruik.

houtskool kopen

Tips bij gebruik van houtskool

Houtskool kopen kan direct bij ons. Wij hebben verschillende soorten houtskool die we gratis bij u thuis bezorgen. Het houtskool is direct klaar voor gebruik. Zo kunt u in de zomer heerlijk barbecueën. Wij geven u graag nog wat tips mee voor het barbecueën met houtskool. Steek de houtskool minimaal een uur van tevoren aan. Houtskool moet namelijk even op temperatuur komen. Gebruik nooit brandbare middelen zoals spiritus of benzine. Dit is niet alleen gevaarlijk, het is ook niet bevorderlijk voor de smaak. Gebruik bij voorkeur aanmaakblokjes. Begin pas het barbecueën als het houtskool smeult. Het is dan goed op temperatuur. Voeg af en toe kolen toe om de temperatuur op peil te houden.

Houtskool bestellen

Houtskool is ideaal voor de barbecue. De mogelijkheden voor houtskool zijn groot. Bij Koophaardhout.nl kunt u eenvoudig houtskool kopen. Als u voor 12:00 uur bestelt, wordt het de volgende werkdag verzonden. Daarnaast verzenden wij al onze bestellingen gratis.

Product toegevoegd aan verlanglijstje.
Product toegevoegd om te vergelijken.